Weer verzamelingen erbij

We waren al benaderd door mensen uit Eindhoven. Na hun vakantie zouden de verzameling komen brengen en ja hoor vorige week, terwijl we moeilijk bereikbaar waren door werkzaamheden aan de weg kwam meneer twee dozen met theepotten brengen. Jammer genoeg waren een paar theepotten stuk, maar de theepoyt die we aan de verzameling konden toevoegen konden we herstellen. In datzelfde weekend kwam een mevrouw uit Maasbracht op bezoek. Zij wilde komen kijken, maar had ook twee dozen met theepotten bij zich. Het leek net weer sinterklaas, cadeatjes uitpakken. En we werden deze week ook benaderd door familie uit Nieuw Vennep of we geinteresseerd waren in hun verzameling. De foto s die ze meestuurden overtuigden ons dat we weer vele theepotten aan de collectie konden toevoegen. Dit zijn de nieuwste aanwinsten. Het totaal is nu 2310 theepotten.

 

Op naar de 2300

In de afgelopen tijd zijn we diverse keren benaderd om theepotten over te nemen. Niet alle theepotten zijn binnen, maar wel een aantal.

Dit zijn de nieuwe aanwinsten waarvoor een plekje in het museum hebben gevonden:

De flamingo kochten we onlangs bij de Xenos. De hond kregen we van een bezoekster, die paste niet in haar theepottenverzameling. De trouwtheepot kregen we toegestuurd. De radio met de poes erop kochten we in de kringloop in Budel.

Nog niet open, maar wel theepotten erbij.

 

Vorig weekend op stap geweest. In Leiderdorp en in Lage Zwaluwe konden we een verzameling theepotten ophalen. Daarna thuis weer uitgepakt en een plekje gezocht voor de aan de collectie toe te voegen theepotten. Het totaal aantal is nu 2270.

 

Dit zijn de nieuwste aanwinsten:

We bestaan wel 10 jaar

Inmiddels is het al weer tien jaar geleden dat we het theepottenmuseum met een open dag op 7 april 2011 openden. Toen met 1150 theepotten, maar inmiddels is het aantal verdubbeld. De afgelopen tijd waren we en nu nog gesloten en hadden we mooi de tijd om het een en ander te veranderen in het musuem. En ook aandacht besteden aan ons tienjarig bestaan. Saskia heeft al haar creativiteit benut om een fraai etalage tg.v. ons tienjarig bestaan te maken. Overdag een foto daarvan maken lukte niet goed, dus gewacht op de avond om een foto te maken zonder weerspiegelingen in de etageruit.

 

 

Toch weer theepotten erbij!

Nog steeds mogen we niet de deuren weer openen vooor ons museum. Maar we hebben in de afgelopen tijd wel weer theepotten aangeboden gekregen die we aan de collectie hebben kunnen toevoegen. Het totaal aantal is nu over 2250 exemplaren.

 

Dit zijn de nieuwste aanwinsten:

 

Weer een paar theepotten er bij

 We hebben de collectie weer aardig kunnen aanvullen met theepotten van ontwerper Gary Seymour.

 

Weer een verzameling erbij

 Anderhalf week geleden werden we gebeld met de vraag of de volgende dag open waren. We zeiden nee, maar toen verteld werd dat meneer even theepotten wilde komen brengen hebben we een afspraak gemaakt dat hij aan kon bellen.

En exact op tijd arriveerde hij met twee dozen theepotten. Een verzameling van zijn echtgenote die een mooi plekje zocht voor haar verzameling. En natuurlijk zijn we meteen gaan uitpakken. We konden weer vier theepotten aan de collectie toevoegen. Dit zijn ze

 

De theepot met de schoen en de beertjes hebben we al, maar deze is kleiner en er zit een ander kleurtje in.

Nu meer dan 2200 theepotten

 In de tweede week van januari op pad geweest. Een midweekje geboekt in Volendam, familie bezocht, maar natuurlijk ook op theepottenjacht.

Eerst op 5 januari op de Beverwijkse bazaar. Twee theepotten gekocht, maar die bleken we toch al te hebben. Maar de collectie is toch aangevuld met aanwinsten uit souvenirwinkels aan de dijk in Volendam. En ook nog bij een curiosawinkel aan de dijk in Volendam.

Dit zijn de nieuwste aanwinsten:

 

De eerste theepotten zijn van de bekende kunstenaar Britto. Van dezelfde kunstenaar is de Leeuw die op onze flyer afgebeeld staat.

Er is ook een nieuwe expositie in de koffie en theehoek. Schilderijen van boerderijdieren en paddestoelen geschilderd door Anneke Legeer uit Weert. 

Hieronder een indruk van de expositie:

NU echt bijna 2200 theepotten

Het museum is op zondag vanaf 1 november niet meer open. Dus is er weer tijd om op theepottenjacht te gaan. 3 November een rommelmarkt in Reuver en daar vonden we een klein theepotje. Afgelopen zondag naar de verzamelaarsjaarbeurs geweest en ook daar vonden we theepotten,. We hebben ze al, maar dit zijn wel heel opvallende afwijkende kleuren van de aap en het bloemenmeisje. De aap is van Mosa en het bloemenmeisje is gemaakt in  Tsjechoslowakije.

Exposanten gezocht

Vanaf 1 februari 2020 is er weer ruimte voor creatievelingen om te exposeren in de koffie- en theehoek van het theepottenmuseum.

Geïnteresseerd? Neem contact op via de mail.

Het is weer gelukt

Een paar weken geleden kregen we nog een theepottenverzameling aangeboden. Veel theepotten ( metaal) hebben gebruikt om onze entree op te fleuren met theepotten aan de perrgola. En ook konden we een paar theepotten aan de collectie toevoegen. Het draakje en de giraffe theeset. En een paar dagen  later kwam een mevrouw met haar vriedin ook nog een theepot brengen. Boeken met een uurwerk erin. Het uurwerk is te  gebruiken als daar een batterijtje ingestopt wordt.

Vorige week waren we er een paar dagen tussenuit. We zaten in Duitsland in de middle of nowhere, maar wel in de buurt van Linz. Daar hadden we al een bord gezien met een theepot. Twee dagen later waren we weer in Linz verzeild geraakt na een bezoek aan het Arp-musuem in Remagen. En toen toch maar het straatje in en het winkeltje binnengegaan. Daar vonden we de vuurvogel.

Het totaal staat nu op 2192

 

Een wel heel bijzondere theepot

Ontwerper Gary Seymour publiceerde een theepot van wielrenners. En met de Giro aan de gang en binnenkort de Tour de France natuurlijk heel begrijpelijk. We wilden hem wel hebben, dus bestellen. Kregen we de mogelijkheid om onze eigen theepotkleuren en logo's te kiezen. We kozen ervoor om een familiewielrenteam te bestellen. Zo ziet hij eruit:

Nu bijna 2200 theepotten

Afgelopen zondag kregen we bezoek uit Amsterdam. We wisten van hun komst want die hadden ze aangekondigd. Ze kwamen een verzameling theepotten brengen van hun zuster respectievelijk schoonzuster. Die had erop aangedrongen dat haar verzameling naar het theepottenmuseum zou gaan. En wat is het dan toch een genoegen om eigenlijk cadeautjes uit te pakken. En ja hoor er waren weer vele theepotten bij die we aan de collectie konden toevoegen. En de mooiste vinden wij de clown, waarvan de benen kunnen dienen als theebeker.

Ze staan al in het musuem, maar ze moeten daar nog hun juiste plaats in de kasten krijgen. Daar moeten we nog even over nadenken want het betekent wel schuiven.

En of dit moois nog niet genoeg is. We kregen de tip dat we in het Veronica Magazine worden genoemd onder het kopje Maffe musea.

Dit zijn de nieuwste aanwinsten:

Het totaal aantal is nu 2188.

 

 

 

De verzameling blijft maar groeien

Al weer enige tijd geleden werden gebeld of we geïnteresseerd waren in een verzameling theepotten. Die moest weg, omdat het huis leeg opgeleverd moest worden. We hadden wel even tijd om direct de volgende dag naar Breda te rijden. En daar troffen we een verzameling theepotten aan die we wel nog even moesten inpakken. Dat was in een paar uurtjes gebeurd en vervolgens weer op weg naar huis. Daar aangekomen was het weer uitpakken en selecteren.

De nieuwe aanwinsten voor de verzameling zijn de onderstaande theepotten. Ze staan al in het museum, maar soms moet er nog een passend plaatsje voor gezocht worden.

 

En we dachten vorige week ook nog een theepot gevonden te hebben voor de verzameling. We waren in Zandvoort en daar in de kerkstraat isde Pole Position winkel. Vrienden van ons hebben daar jaren geleden ook een theepot voor ons kunnen scoren. En nu stonden er nog twee theepotten. Een botsauto en een jetski. We wisten zeker dat we de botsauto al hadden, maar de jetski konden we ons niet herinneren. Thuis gekomen direct gekeken. We hadden hem toch al. Dus  voor niets een dure uitgave gedaan, maar wellicht voor een andere verzamelaar. Van deze theepot zijn er maar 100 gemaakt, ontworpen door Gary Seymour uit Engeland.

Weer verzameling naar het theepottenmuseum

 Ze staan al een paar weken in het museum. 22 september togen we naar Vlaardingen om daar een verzameling op te halen. Een mevrouw had ons benaderd of we geïnteresseerd waren. De verzameling was haar moeder geweest, maar stond inmiddels een beetje in de weg voor haar eigen hobby verzameling, het maken en inrichten en verzamelen van poppenhuizen. Het waren vijf volle dozen maar we konden 8 theepotten aan onze verzameling toevoegen.Bovendien konden we een van onze theepotten weer voorzien van een origineel deksel dus we waren weer zeer kontent. Het totaal aantal is nu 2140

Dit zijn de nieuwe aanwinsten:

 

20.000ste bezoeker en verzamelingen naar het theepottenmuseum

 

 
 
 20.000ste bezoeker van het theepottenmuseum in Swartbroek komt uit Dommelen.

 

 

De 20.000ste bezoeker vierde zijn verjaardag met de familie in het theepottenmuseum op zaterdag 30 juni 2018. Saskia en Frits Lavell, eigenaren van het theepottenmuseum, vonden het de afgelopen weken spannend. Wanneer zou de 20.00ste bezoeker geturfd kunnen worden. Toen de familie op zaterdag voor het verjaardagsfeestje kwam konden Saskia en Frits ook een feestje vieren. De 85-jarige uit Dommelen (Valkenswaard) kreeg van Saskia en Frits een cadeautje omdat hij de 20.000ste bezoeker was.

 

En weer verzamelingen naar het theepottenmuseum

De nieuwe aanwinsten moeten nog een goed plekje in het museum krijgen, want Saskia en Frits hebben vorige week in Ede en in Nijmegen verzamelingen opgehaald. En er konden weer 14 theepotten aan de collectie worden toegevoegd. Het totaal aantal is nu 2131.

 

 

 

Weer verzameling naar theepottenmuseum

We werden gebeld vanuit Reusel of er theepotten konden worden gebracht. Daar zeiden we geen nee tegen. En er zaten toch weer theepotten bij die aan de collectie konden worden toegevoegd.

Nieuwe wisselexpositie

In de koffie en theehoek van het museum is een wisselexpositie ingericht van allerlei soorten kwartetspellen. Kwartetspellen met hele verhalen, kwartetspellen voor bedrijven. Sport, vlinders, steden en nog veel meer items zijn gebruikt om daar kwartetspellen van te maken.

 

Nieuwe theepotten uit Brighton en omgeving

Na een paar daagjes in Engeland in Brighton gelogeerd te hebben kwamen we 1 maart weer thuis met onze nieuwe aanwinsten. We kunnen er weer 11 aan de collectie toevoegen. Weliswaar hebben we van 12 theepotten de foto's, maar de bus tellen we niet mee. De tuut loopt niet door en is dus geen echte theepot maar wel een toepasselijk rekwisiet. En de moeite die gedaan is om deze theepot te kopen rechtvaardigt, vinden we, dat hij toch een plekje krijgt. We hadden de theepot gezien in een etalage van een souvenirwinkel in Brighton. In de winkel was alleen een exemplaar zonder deksel. Toen ging de verkoper met een soort hengsel de theepot uit de etaklge proberen te vissen. Dat lukte, maar het dekseltje viel eraf dus niet tot koop overgegaan. In Dover bleek de ferry vertraging te hebben dus tijd om daar de winkel in te gaan. En daar stonden er nog vele. Meegenomen, maar thuis bleek dat hij toch niet thuishoorde in de collectie, omdat de tuut niet doorliep. We hadden beter op de doos moeten kijken, want het stond er gewoon op.

Het theepottenmuseum op Rail TV

Vandaag en morgen zal het theepottenmuseum te zien zijn op Rail TV op diverse NS-stations.

U kunt het item ook bekijken door hier  te klikken. Met dank aan Metropolisfilm in Utrecht en de redactie van Rail TV.

Het theepottenmuseum op radio

Zaterdag 20 januari werd het theepottenmuseum bezocht door Jolien Linssen van het cultuurcafé van L1. Er werd diverse keren live overgeschakeld zodat we live op de radio te horen waren. Wil je het programma luisteren? Dit is de link l1.nl/l1-cultuurcafe-20-jan-2018-138280/ En dan naar het eerste fragment gaan. Na ca 10, 30 en 45 minuten is het gesprek tussen Jolien en Saskia en Frits te horen.

 

Het was een leuke ervaring.

 

Weer verzameling naar theepottenmuseum

Judith Verhorst heeft jaren theepotten in de vorm van poezen verzameld. En dat is natuurlijk niet zo gek. Kijk maar op haar website www.vanliarcasfarm.nl

Er staat echter een verhuizing voor de deur met minder ruimte dus bezocht ze eerst het theepottenmuseum in Swartbroek om te zien of haar verzameling daar een plekje kon krijgen. En dat kon. Saskia en Frits gingen zondag 12 november op pad om de verzameling op te halen. Eerst was het inpakken natuurlijk, maar bij thuiskomst was het gelijk weer uitpakken. En het resultaat is afgebeeld op de foto's.

 

 

 

 

 

 

Na het uitzoeken bleken er 51 theepotten aan de collectie konden worden toegevoegd. Het totaal aantal theepotten staat nu op 2091. Een kleine greep uit de nieuwe aanwinsten.

Toch weer theepotten erbij

Vorige week maandag naar de kringloopwinkel in Budel geweest. En ja hoor er stond een theepotje. We twijfelden wel of we hem al zouden hebben, maar na thuiskomst bleek dat niet het geval. Het huisje kon aan de verzameling worden toegevoegd. De donderdag daarvoor kwam ene mevrouw uit Weert aan de deur. Zij had op een Brocante markt in Frankrijk de schildpad gekocht die ze nu ons kwam brengen. Ze vertelde dat de verkoopster op die markt enthousiast was toen ze hoorde dat haar theepot naar een theepottenmuseum in nederland ging.

De stand is nu 2040. 
  
Twee verzamelingen naar het theepottenmuseum

Zaterdag 14 oktober Kwam Annemiek met haar echtgenoot uit Maassluis haar verzameling theepotten brengen. Het was een doos vol en er konden weer vier theepotten aan de verzameling worden toegevoegd. Zondag 15 oktober gingen Saskia en Frits vroeg op pad naar Venray om daar een verzameling theepotten op te halen. Het was een hele grote verhuisdoos vol. En er zaten weer heel mooie exemplaren bij, die aan de musuemcollectie konden wordne toegevoegd.

Het totaal staat nu op 2038. 

Weer theepotten erbij

Buurvrouw Ellen kwam in Engeland een fraai theepotje tegen en nam dat mee.We hadden hem nog niet. Het is Jan Klaassen,maar in het Engels heet hij Punch. Nu op zoek naar Katrijn of te wel Judy. In Nederland heeft Jan Klaassen altijd een houten stok om te kunnen slaan. In Engeland heeft hij een hond om te laten bijten. Tijdens de vakantie in Duitsland kregen we een mailtje met ongeveer deze inhoud: "op verzoek van de familie moet ik vier theepotten opsturen. Wat is het adres. Natuurlijk meteen het adres doorgegeven en direct kregen we het bericht dat de theepotten verzonden waren. Dus bij thuiskomst stond er bij de buren een grote doos. Gelijk uitpakken natuurlijk en ja hoor, we konden weeer een theepot aan de collectie toevoegen. De juwelier hadden we nog niet. 

Het aantal is nu 2026

Weer een theepot erbij!

Vandaag kwam GLS een pakketje brengen. Van ontwerper Gary Seymour uit Engeland. Jimi Hendrix in de vorm van een theepot. Het is nummer 42 van de in totaal 50 die er van gemaakt zijn. En gelukkig had Gary de theepot goed ingepakt, zodat hij in mint conditie is gearriveerd.

Het totaal aantal staat nu 2024

Op naar de 2500

Gisteren een bezoek gebracht aan de Brocantemarkt in Apeldoorn. En het is weer gelukt. Er kunnen weer theepotten aan de verzameling worden toegvoegd. Een theepot waren we al lang naar op zoek tegen een redelijke prijs. Van Mosa Maastricht een theepot in de vorm van een hond. Maar er waren ook nog andere theepotten die aan de verzameling konden worden toegevoegd. Het totaal staat nu op 2023.

 

Weer nieuwe theepotten

En nog steeds blijft de verzameling groeien. We kregen een huisjestheepot van een bezoekster. We kochten op de vrijmarkt een pinquintheepot. En op de rommelmarkt in Swartbroek kochten we een olifanttheepot. Het totaal aantal theepotten is nu 2019.

En niet voor de verzameling, maar als rekwisiet is de opengewerkte theepot, gemaakt in St Joseph te Nederweert. De vermelde datum op deze theepot hebben we nog niet kunnen achterhalen voor welke gelegenheid deze is gemaakt.

 

Nieuwe openingstijden

Met ingang van 1 april ( geen grap) is het museum ook op zondag geopend. De tijden hebben we wel veranderd. Onze openingstijden zijn nu: vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur.  En nog steeds vrij entree. Andere dagen alleen op afspraak voor groepen met minstens 6 personen. Prijs per persoon € 5,-- inclusief 2x koffie of thee met 1x appeltaart.

De verzameling blijft maar groeien.

Zondag 18 maart naar een verzamelaarsbeurs geweest in Nieuwegein. En ook nu konden we weer theepotten scoren.

Dit zijn de nieuwe aanwinsten:

 

DDe theepot van de vrouw in de schoen hadden we al, maar dit is een originele met het merk Lingard. deze theepot staat ook afgebeeld in het boek vijfhonderd jaar novelty teapots van Gareth Clark. De poezentheepot kochten we een week eerder op een rommelmarkt in Laar. En er zit toch een andere tekening op dus kon hij toch aan de verzameling worden toegevoegd.

 

Weer een mijlpaal gehaald!

Zondag 18 december gingen we vol verwachting naar Rotterdam een theepottenverzameling ophalen. We bleken het verkeerde huisnummer genoteerd te hebben dus belden we eerst tevergeefs aan bij mensen die van niets wisten. Maar we hadden ook een telefoonnummer en een telefoon die het deed dus het contact was snel gelegd. Dus op zoek naar het goede huisnummer, maar we werden op straat al verwelkomd, zodat we snel op de juiste bestemming kwamen.

Eerst kennis maken en een kopje koffie en toen aan het werk. Alle theepotten moesten nog ingepakt worden, maar met hulp,van vele familieleden was dat snel gebeurd.

En na nog een gezellig onderonsje vertrokken we weer naar Swartbroek. Daar aangekomen, natuurlijk meteen uitpakken. Maandag fotoĊ› gemaakt van de nieuwe aanwinsten voor de museumcollectie en een plekje zoeken voor de nieuwe theepotten. En het werk was dinsdag gedaan.

Het aantal theepotten dat aan de collectie kon worden toegevoegd was 33, dus totaal zitten we nu 2012.

 

Dit zijn de nieuwe aanwinsten:

De volgende mijlpaal is in zicht

7 november 2017 maakten we de overtocht naar Engeland via Duinkerken. Aangekomen in Dover werd er direct een charityshop bezocht. En de eerste buit was binnen. 8 november bezochten we het theepottenmuseum in Yalding Kent: Teapot Island. We keken onze ogen uit. Meer dan 8000 theepotten konden we bewonderen op misschien wel hetzelfde aantal vierkante meters als ons eigen museum. Maar het leek soms wel kruip door sluip door. Smalle gangetjes en theepotten tot aan het plafond. Maar er waren wel hele mooie bij. Een hele grote raket ( zo hoog als de kast), grote theepotten van Lorna Bailey. Kortom een lust voor het oog. In het winkeltje hebben we een aantal theepotten aangeschaft; de sneeuwman, de tractor, het hobbelpaard, zeeman, Smart auto, Monster van Frankenstein, Riddertafel. Na ons bezoek zijn we Tonbridge ingegaan. We stonden versteld van de vele charityshops in de hoofdstraat. Ook daar hebben we een aantal theepotjes kunnen afschaffen. Nog even gedacht om de volgende dag nogmaals naar Teapot Island te gaan, maar uiteindelijk toch maar ons programma voor die paar dagen afgewerkt. We wilden ook Canturbury zien. En ook daar zijn charityshops, dus ook die dag werden theepotten aangeschaft. Aan het eind van de middag zijn we nog even Rochester ingegaan, de plaats waar ons hotel stond. En in een antiekwinkel vonden we Mister Pickwick.

De volgende dag werd de terugreis aanvaard. In Dover eerst naar de supermarkt voor een broodje. Maar er waren ook kersttheepotjes te koop. We hadden nog tijd over dus toch nog even charityshops bezocht, die we nog niet hadden gezien. En weer slaagden we erin een aantal theepotten te kopen.  Die van Robin Hood vinden we heel fraai. Aan de voorzijde steelt hij en aan de achterzijde deelt hij het gestolen geld weer uit.

Tijdens ons bezoek aan teapot Island hebben we ook kennis gemaakt met ontwerper Gary Seymour, die daar een werkplaats heeft. We waren zo brutaal om te vragen of hij niet een mal had van een van zijn theepotten, die we dan konden exposeren in ons museum. En ja hij stond graag een mal aan ons af met ook de verzekering dat hij een keer een bezoek komt brengen aan ons museum.

 

Weer een mijlpaal gehaald. De stand is nu 1952 theepotten.

Donderdag 20 oktober op pad. We waren uitgenodigd in Veldhoven een verzameling theepotten op te halen.Alles was al ingepakt dus werd de doos meegenomen. Maar zodra we thuis waren begonnen we meteen met uitpakken, want we waren natuurlijk wel nieuwsgierig of we weer theepotten aan de museumcollectie konden toevoegen. Het is weer gelukt. De stand is nu 1952 theepotten en dit zijn de nieuwste aanwinsten:

Bijna 1950 theepotten

Het zat al enige tijd in het vat. Er was aangekondigd dat we een verzameling theepotten zouden krijgen. Die verzameling werd zaterdag gebracht door twee zussen uit Antwerpen. Hun moeder had de theepotten verzameld. Zij verwachten dat hun moeder van bovenaf met goedkeuring zou kijken dat de verzameling aan het theepottenmuseum geschonken zou worden.

En we konden veel veel theepotten aan de musuemcollectie toevoegen. De stand is nu 1945 theepotten.

Dit zijn de nieuwe aanwinsten:

 

En deze zat er ook bij, maar is jammer genoeg geen theepotje. De tuut loopt niet door. We zetten hem wel in het museum. Het is een verkleining van een heel oude Mintontheepot. En daarom krijgt hij toch een plaatsje in het museum

Het is weer gelukt

Tijdens onze vakantie de afgelopen weken zijn er weer in geslaagd een aantal theepotten aan de musuemcollectie toe te voegen.

In Malmedy was een opheffingsuitverkoop bij een cadeauwinkel. Daar vonden we twee kleurrijke theepotten van de kunstenaar Britto. En toen we uit de Ardennen kwamen en nog even tussendoor een kofferbakmarkt bezochten in Heijthuijsen vonden we daar nog een theesetje. Het setje staat al in het museum, maar toch is deze een beetje anders.

De teller staat nu op 1934

Op weg naar nummer 1950

Afgelopen weekend kwam een meneer uit Veldhoven de collectie theepotten van zijn inmiddels overleden echtgenote brengen. Die verzamelde alleen maar poezentheepotten. En hoewel we al veel poezentheepotten hebben konden we toch de helft van de verzameling van 12 poezentheepotten aan de museumcollectie toevoegen. En burvrouw Ellen kocht in Swalmen ook nog een theepotje in de kringloopwinkel. De stand is nu 1931.

 

Weer verzameling naar het theepottenmuseum

Mevrouw van Beek benaderde het theepottenmuseum met de vraag of we interesse hadden in haar verzameling.Die hadden we en de afspraak werd gemaakt dat ze die op 8 mei zou komen brengen. Echter de gezondheid van haar stond die afspraak in de weg. Haar broer is de verzameling afgelopen vrijdag 17 juni komen brengen. En het leek een beetje op Sinterklaas. Dozen uitpakken en kijken wat er in zat. Uiteindelijk hebben we zeven theepotten aan de verzameling kunnen toevoegen.  De stand is nu 1924. En het museum is nu ook een muziekdoos rijker met veel bewegende delen. Leuk voor de kinderen om naar te kijken.

Toch weer gelukt!

In de kringloopwinkel op Broekhin in Roermond vonden een theesetje. Jammer genoeg is de deksel gelijmd, maar dit formaat theepot hadden we nog niet. Bezoekers uit Rotterdam kwamen een huisjestheepot brengen. Ook die hadden we nog niet. En op de rommelmarkt in Molenbeersel scoorden we een professor.

De stand is nu 1917 theepotten, want tussen de theepotten die op Koningsdag gescoord werden zat toch een theepotje die we al hadden.

 

En we verwelkomden kortgeleden de 15.000 ste bezoeker aan ons museum. Ze kwam uit Haler.

Weer theepotten erbij

 

Tussen de buien door zijn we naar de vrijmarkt op Koningsdag in Weert geweest. 

En ondanks dat er minder standhouders waren als andere jaren lukte het toch de collectie in het museum weer uit te breiden. We moesten 's middags nog wel even terug en toen goot het om een dekseltje van een theepot op te halen dat was achtergebleven op de verkooptafel.

De totaalstand is nu 1915 theepotten.

Het is toch weer gelukt.

                  

 

21 maart reden we weer ene keertje naar de verzamelaarsbeurs in Nieuwegein.En in de laatste gang vonden we weer een aantal theepotten. Uiteindelijk bleken we er al een in de collectie te hebben Dus toch weer drie theepotten erbij.

3 april, onze eerste zondag open, kwam een mevrouw ons nog een theepot brengen. We hadden al een aantal poezentheepotten                                         van het merk Mosa. Maar deze kleur hadden we nog niet. 

Vijf jarig bestaan

 

 

Het theepottenmuseum in Swartbroek bestaat vijf jaar.

 

De verzameling theepotten van Saskia en Frits Lavell is al vele jaren oud. Maar vijf jaar geleden werd de verzameling door de overname van een grote verzameling zodanig dat zij besloten vanaf dat moment een theepottenmuseum in te richten.

En met succes, want na de openingsdag op 3 april 2011 kwamen meer dan 14.000 bezoekers het museum bezoeken. Het museum heeft ook diverse malen landelijke aandacht gekregen in de media. In 2013 werd het museum door de ANWB-leden uitgeroepen tot het leukste uitje van Limburg. En in 2015 eindigde het museum in de toptien van de ANWB-verkiezing. In 2014 werd het theepottenmuseum gekozen tot het leukste dagje uit van Nederland op de website Eropuitineigenland.nl. In 2015 veroverde het museum de derde plaats in deze verkiezing.

 

Vele bezoekers zijn er in de afgelopen vijf jaren geweest die soms met de nodige scepsis binnenkwamen, meestal de mannen, maar enthousiast weggingen nadat ze de verzameling ‘gekke’ theepotten hadden gezien. Een van de fraaiste anecdotes vinden Saskia en Frits toch wel dat een vrijwilliger van een verzorgingsinstelling als chauffeur tegen de groep had gezegd: “Ik breng jullie er heen, maar ik ga echt niet kijken naar die theepotten. Ik maak wel een wandeling in het natuurgebied De Krang” . Hij moest toch even naar binnen om mensen in een rolstoel naar binnen te brengen. Hij keek om zich heen en was bekeerd, zoals hij dat ook in het gastenboek schreef. Hij was zo enthousiast dat hij de volgende dag met zijn echtgenote terugkwam om ook haar te laten genieten van de wonderbaarlijke collectie theepotten.

 

En zo zijn er vele enthousiaste reacties van bezoekers. De één nog lovender dan de andere in het gastenboek. Het zien van de theepotten zorgde ook voor dichterlijke inspiratie:

 

Enthousiast ontvangen met koffie en gebak

We voelden ons snel op ons gemak

Veel potten in variatie en kleur

Het museum stelde ons niet teleur

Van poes tot muziekinstrument

Wat zijn onze ogen verwend

De één na de andere aparte creatie

Geeft ons weer dichterlijke inspiratie

 

Schrijverskring Ospel

 

Een theepottenmuseum in Limburg Noord

Daar hadden we nooit van gehoord

We kwamen hier aan met de fiets

200 theepotten dat is nog niets

1200 theepotten hebben we gezien

met een verhaaltje erbij een dikke tien

 

Mari, Lewny, Riek, Bets uit Schayk/Reek

 

 

En Fleur vond het zo leuk, dat ze er op school een spreekbeurt over ging houden.

En soms is het zien van de vele theepotten oorzaak van een verstandsverbijstering zoals deze mevrouw uit Heythuijsen schrijft;

Ik ben een vrouw van 87 jaar

En heb nog een groot verstand

Maar het is blijven staan

Bij het zien van de geweldige collectie.

 

Ook zorgt de collectie voor sprakeloosheid zoals blijkt uit deze tekst in het gastenboek;

Mijn familie, die nooit op het mondje was gevallen zweeg, stond verstomd, had geen woorden. Gewoon geweldig.

 

Inmiddels hebben Saskia en Frits een derde gastenboek in gebruik genomen. In die boeken staan Nederlandse teksten, maar ook uit Venezuela, Brazilie, Rusland, Oekraine, Tjechië, Japan, China, Japan, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Amerika en ook uit Australië

 

De collectie theepotten is in die vijf jaren ook gegroeid. Begon het museum met 1150 theepotten, inmiddels zijn het er meer dan 1900. Mede dankzij mensen die op Brocante-markten theepotten tegenkomen en die dan kopen en vervolgens aan het museum schenken. Daarnaast zijn er nog diverse verzamelingen aan het museum ter overname aangeboden.

 

3 april 2016, dan is het exact vijf jaar geleden dat het theepottenmuseum van start ging. En wie jarig is trakteert. Elke bezoeker ontvangt in april 2016 een kaarsje in de vorm van een theepot. Het museum is geopend vrijdag, zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Andere dagen alleen op afspraak voor groepen. Vanaf 1 april 2016 ook op zondag van 11.00 tot 16.00 uur geopend.

 

Theepottenmuseum, St. Cornelisplein 2, 6005 PD Swartbroek, tel. 0495-552285, www.theepottenmuseum.nl

 

 

Het is weer gelukt.

Op ebay.co.uk werd een dermate leuke theepot aangeboden dat we niet konden weerstaan om er een bod op uit te brengen. En het bod was, tegen de verwachting in, voldoende om de theepot te bemachtigen. Een juweeltje met een lach. Het merk is ook al grappig: Liarbillytea gemaakt in Engeland. En let ook op de tekst.

Weer theepot erbij

Afgelopen vrijdag kregen we bezoek uit Boxmeer.En nadat ze in het museum hadden gekeken vertelden ze dat ze een theepot bij zich hadden, die ze nog niet in het museum hadden gezien. Dat wekte de nieuwsgierigheid van Frits op. De theepot werd uit de auto gehaald en inderdaad we hadden hem niet. De theepot is het museum geschonken. Nu nog 97 theepotten en dan is de mijlpaal 2000 bereikt.

Op naar de 2000

En weer is het gelukt theepotten te vinden die we nog niet hadden.

Mevrouw Israels uit Wamel wilde haar verzameling kwijt en die zijn we gaan halen vorige week. We konden 2 theepotten aan de collectie toevoegen. En op de vrijmarkt in wamel werd ook nog een theepot van een Don Juan gevonden. Die hadden we al, maar niet in deze kleur. De totaalstand is nu 1902.

 

Nummer 1899 en weer op TV

 

 

Deze theepot kwam de winnares van onze ontwerpwedstrijd brengen. En afgelopen woensdag zijn er gedurende drie uur opnames gemaakt voor het TV-programma Landinwaarts. Het item zal vrijdag 5 februari 2016 om 19.20 uur op NPO 2 worden uitgezonden.

Nog eventjes dan een nieuwe mijlpaal bereikt

Op een internet veiling een kavel gekocht met 5 olifantentheepotten, waarvan we er twee aan onze collectie hebben kunnen toevoegen. Een koe theepot werd ons aangeboden door een mevrouw uit Thesinge. Zij zocht een mooi plekje voor haar theepot. We hoefden niet eens de verzendkosten te betalen. En vorig weekend waren we een paar dagen in Rotterdam. Gelijk daar een theepot ( de wachter) opgehaald die op marktplaats werd aangeboden. Thuis gekomen bleek dat we de theepot toch al in onze collectie hadden. Dus niet goed gekeken in het museum en op de foto op marktplaats. En vrienden kwamen ons verrassen met een theepot met bijpassende kopjes. Het totaal aantal staat nu op 1898.

Het is weer gelukt. Theepotten erbij

Een paar weken geleden bracht buurvrouw Ellen Ritzen een huisjestheepot uit Engeland mee. En via marktplaats werd ook nog een japans theepotje aangeschaft van een mevrouw uit Roermond. Gisteren 22 november bezochten Saskia en Frits de verzamelaarsjaarbeurs in Utrecht. En ook daar konden theepotjes aangeschaft worden tegen een redelijke prijs. Er waren nog meer theepotten te koop, maar de prijzen daarvan vonden ze echt te hoog. Het theepotje, een beetje lijkend op een Mickey Mouse ( oudere tekening) werd aangeschaft bij een oud-collega van Frits. Hij had er ook een stand met voornamelijk maastrichts aardewerk. Het totaal aantal theepotten is nu 1894.

 

Weer een prijs voor het theepottenmuseum

Het is al enige tijd bekend. Op 1 september j.l. hoorden Saskia en Frits dat het theepottenmuseum weer in de prijzen was gevallen. In de verkieizing van het leukste dagje uit van nederland van de website Eropuitineigenland.nl is het museum nu op de derde plaats geëindigd. Vorig jaar eindigde het museum op de eerste plaats. Die eerste plaats ging nu naar het Edah museum in Helmond.

Nu kan er weer gestemd worden voor het nieuwe seizoen. Er staat een link op de homepage.

Op naar nieuwe mijlpaal

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Er zijn weer theepotten bijgekomen. 

Een theepot gemaakt van eenkokosnoot ooit gekocht in Sri Lanka.De afbeelding op de ansichtkaart is daarin gegraveerd. Een benzinepomp eerst ter verkoop aangeboden, maar uiteindelijk gekregen. Ooit gekocht in Amerika. En Saskia en Frits waren afgelopen week op vakantie. De tijger werd in Zwolle aangeschaft in de Kaldi-winkel. De kameel werd aangeschaft in de Theefabriek in Houwerzijl. Het ronde huis en het aangeklede paard werden gevonden in een kringloopwinkel in Joure. Het aantal theepotten dat nu te bewonderen is in het museum staat nu op 1884. 

 

 

En weer is de verzameling uitgebreid

Zondag 21 juni ging het op weg naar Heemskerk. De zus van de buurvrouw van ons in Den Bosch wilde haar verzameling theepotrten kwijt. Ze had 70 theepotten in de aanbieding. Na een hernieuwde kennismaking werden we geleid naar de zolderkamer. Vele theepotten hadden we al. Vervolgens werden we geleid naar de slaapkamer, waar ook een deel van de verzameling stond. Ook van dat deel hadden we al vele theepotten.  Toch hebben we ze allemaal maar meegenomen. Thuis bleek dat we in totaal zes theepotten aan de verzameling konden toevoegen. Het uiltje hadden we al, maar in een ander formaat.

 

Dit zijn de nieuwe aanwinsten:

 

Op naar nieuwe mijlpaal

Het theepottenmuseum was de afgelopen week een rommeltje. Met de pinksterdagen waren Saskia en Frits druk bezig met het ophalen van een verzameling van ca 500 theepotten uit Brunssum. Het kostte enige moeite, maar eerste Pinksterdag waren alleen theepotten ingepakt en wel naar Swartbroek gebracht. Natuurlijk werd er diract begonnen met uitpakken. De hele koffie en theehoek van het museum werd in beslag genomen door de nieuwe aanwinsten. Toen uitzoeken wat al in nhet musuem stond en wat niet. Alle theepotten werden afgewassen. De nieuwe aanwinsten werden op de foto gezet. En toen moest er nog een plekje gevonden worden voor de nieuwe aanwinsten. Met veel schuifwerk en herindelen en benutten van de ruimte op de kasten is het gelukt alle nieuwe aanwinsten in het museum op te nemen. 164 theepotten konden aan de museumcollectie worden toegevoegd. De teller staat nu op 1868 theepotten.

 

Een greep uit de nieuwe aanwinsten:

Nieuwe mijlpaal gehaald. Nu > 1700 theepotten

 

 We gaan op weg naar een nieuwe mijlpaal. Er staan nu 1703 verschillende theepotten in het museum. 30 maart waren we in den Haag om te horen op het ANWB-kantoor of we weer het leukste uitje waren. 's Ochtends hadden we nog wat tijd over dus op theepottenjacht in diverse kringloopwinkels in Den haag. En de oogst viel niet tegen. Een theepot met een gezicht en voetjes en een paastheepot met kopje daaroner. Op marktplaats werden een aantal kleine theepotjes aangeboden en die zijn ook aangeschaft. Gisteren kwam een mevrouw uit Hunsel drie theepotten aanbieden. Die had ze gereserveerd voor het theepottenmuseum toen die voor de rommelmarkt op de 2e paasdag werden aangeboden. Een theepot hadden we al, die daar wordt iemand anders een plezier meegedaan. Een huisjestheepot (butcher) bleek toch al in het museum te staan. The chemist stand er ook al, maar in een groter formaat.

 

 

 

Bijna 1700 theepotten

In de carnavalsweek was het theepottenmuseum gesloten. We genoten van een paar dagen vrij in Haarlem en Amsterdam. Voordat we op zaterdag 15 februari naasr ons hotel in Haarlem reden gingen we eerst naar zaandam. Daar was een grote rommelmarkt. We kochten er: de haas, de uil en de boeddha. 

We gingen op bezoek bij onze collega in Amsterdam: The Tearat in de Raamsteeg. En we werden door Martin Oudbier verblijd met een drietal theepotten: twee huisjes en een benzinepomp. De benzinepomp hadden we al, maar de huisjes konden we aan de collectie toevoegen. En toen we thuis kwamen op vrijdag 21 februari toen stond daar een doos met olifantentheepotten voor de deur. Afgegeven door mevrouw N.Dekker uit Emmen. In de doos zat wel een briefje, maar zonder adres of telefoonnummer. We hebben haar dus niet persoonlijk kunnen bedanken voor haar gift. Dus doen we het maar via deze weg. Mevrouw Dekker uit Emmen:"heel hartelijk dank voor de theepotten. Zoals u nu kunt zien hebben één van de theepotten aan de collectie kunnen toevoegen.

En voor de vakantie hadden we al contact met mevrouw Lagerman. Die bood ook een theepotje aan in de vorm van een Paardenstal. En die theepot werd op ons verzoek pas na onze vakantie aan ons verzonden en kwam gisteren binnen.

En dan was er ook nog een theepot in de vorm van een mini die een vriendin van ons op een rommelmarkt in Amersfoort had gekocht.

 

Op naar nummer 1700

 Er zijn weer nieuwe theepotten aan de collectie toegevoegd. Vier jaar geleden namen we de verzameling van de mevrouw de Jong uit Amsterdam over. Het waren er toen circa 700 en het was voor ons de reden ons vanaf dat moment theepottenmuseum te gaan noemen. Mevrouw de Jong had toen nog een aantal theepotten voor zichzelf gehouden. Na het overlijden van mevrouw de Jong werden deze theepotten opgeslagen op de zolder van haar dochter. Die belde ons in december 2014 of we ook nog interesse hadden in de resterende theepotten. En hebberig zoals we zijn zeiden we natuurlijk ja. De theepotten werden vorige week gebracht en hebben inmiddels een plekje gevonden in het museum. En we gingen ook nog naar markten. De zwarte markt in Venray bezochten we afgelopen zondag, daar waren we nog nooit geweest. En ja hoor we konden daar toch ook nog een theepot scoren, die we niet hadden. Een huisje uit de serie The village, ontwerp Annnie Rowe.

Als we het goed bijgehouden hebben staat de teller nu op 1683.

Dit zijn onze nieuwe aanwinsten:

Nummer 1650

Vorige week kwam mevrouw Ruijsch uit Roermond op bezoek in het museum. Ze gaf aan dat ze haar verzameling theepotten aan het museum wilde geven. Of we even langskwamen om te kijken. En dat hebben we gedaan. de meeste theepotten pasten niet in onze collectie of hadden we al. Maar dit theepotje hadden we nog niet.

Nummer 1648 en nummer 1649

Zondag 2 november op weg naar Nieuwegein. Daar was een verzamelaarsbeurs van de Stichting Verzamelend Nederland. En ja hoor er waren theepotten die we nog niet hadden. Een exemplaar vonden we niet mooi genoeg om daar een forse prijs voor te betalen. Maar even later zagen we een heel mooie olifanttheepot uit Japan. Afgeprijsd voor de helft van de prijs. Dus namen we die mee voor een prikkie. De andere theepot kwamen we ook nog tegen. Er moest wel flink onderhandeld worden over de prijs, maar uiteindelijk werden we het eens over de prijs.

 
Op weg naar nummer 1650

Afgelopen dinsdag was weer een fraaie dag. Mevrouw Snellenberg uit Harderwijk kwam haar theepottenverzameling brengen. Nadat ze de terugreis aanvaardden gingen Saskia en ik aan de slag. % verhuisdozen uitpakken. Het resultaat was een aanvulling op de collectie van 14 theepotten. De teller staat nu op 1647.

 

Op naar de 1750 theepotten

Vorige week kochten we een poezen theepotje op de markt in Ophoven. Die theepot nummer 0343 hadden we al, maar was vorig jaar door een ongelukje met het opnieuw indelen van de kast in gruzelementen gevallen. Dus nu is dat weer hersteld.

Buurvrouw Ellen Ritzen van Elpee Motors was in Engeland met vakantie geweest. Ze had zich goed voorbereid want voordat ze wegging heeft ze goed gekeken welke theepotten we al hadden. Ze kwam woensdag met drie theepotten aan. Twee daarvan konden aan de collectie worden toegevoegd. Het varkentje en de kerk met de pastoor op de kerktoren. 

 

 

Marian van Keulen uit Haastrecht heeft ook theepotten verzameld. En nu stonden die al een tijdje op zolder. Ze heeft haar verzameling 15 stuks, aan het museum geschonken. Zeven theepotten konden aan de verzameling worden toegevoegd. de caravan en het espressoapparaat hadden we al maar in een andere kleur. Het strandhuisje had toch iets meer verschillen dan alleen maar de kleur van de strandhuisjes die in het museum stonden.

En vandaag werden we nog verrast met een huisjes theepot, die een mevrouw kwam brengen, omdat ze die vorige jaar tijdens een bezoek aan het musuem had beloofd.  De theepot stond maar in de kast en nu dacht ze eraan om die te komen brengen.

De stand is nu 1629

Weer theepotten erbij

Laatst kwam een meneer uit Den haag een theepot in de vorm van een kikker brengen. Een mevrouw uit Weert redde een theepot van een bakkerij van de container. Deze theepot is ooit door de heer Korsten van bakkerij Korsten op een rommelmarkt gekocht. En er stonden al een paar theepotten in het museum die nog niet geregistreerd waren, een bronzen theepot gemaakt door Trudy Bardoel uit Gennep en een theepot gemaakt van een kokosnoot. En een paar weken geleden kwam een mevrouw nog haar kleine verzameling theepotten brengen. Een huisje, een olifantje en een franstalige uitgave van een al in het museum staand theesetje.

De stand is nu 1618 theepotten.

Weer een verzameling theepotten naar het theepottenmuseum

In de afgelopen weken zijn er weer diverse theepotten bijgekomen. Er werd er een op een rommelmarkt gevonden. Twee theepotten werden gekocht via marktplaats en mevrouw Josca Vork uit Oude Wetering kwam vorige week haar theepottenverzameling brengen. Het waren er circa 300 waarvan er 64 aan de museumcollectie konden worden toegevoegd. Het totaal aantal staat nu op 1613.

 

Een greep uit de nieuwe aanwinsten:

 

Nummer 1544 en 1545

Enige tijd geleden kwam een mevrouw een aantal theepotten brengen. Een daarvan ( de eekhoorn) zat nog niet in de collectie, dus kreeg direct een plaatsje in het museum. Op Koningsdag kon er toch weer een theepot toegevoegd worden aan de collectie.

5000 bezoekers in het museum

Vorige week kwam toeringcarbedrijf de Stille Kempen uit Rijkevorsel met een bus vol bezoekers voor het theepottenmuseum. En in die groep zat de 5000 ste bezoeker sinds het museumweekend van 2013. Want vanaf die dag is er geteld. We hebben de hele groep bezoekers maar in het zonnetje gezet. Ze kregen allemaal een sleutelhanger met een theepotje eraan.

Nu gaan we op weg naar de 10.000 ste bezoeker. Sinds we ons theepottenmuseum noemen en dat is april 2011 zijn er al vele bezoekers geweest. In de jaren 2011 en 2012 circa 2000 bezoekers per jaar. Dus waarschijnlijk kunnen we dit jaar de 10.000ste bezoeker in het theepottenmuseum verwelkomen. We houden u op de hoogte.

Bijzondere aangeklede theepotten in het theepottenmuseum

Ans Smolenaers uit Weert breit voor het goede doel. Zie ook haar website www.breivrij.nl. Ze heeft in de loop van de tijd diverse theepotten op een bijzondere wijze aangekleed met breiwerk en die staan nu in de koffie- en theehoek van het theepottenmuseum geëxposeerd. Het is een variant op het wildbreien, waarbij lantaarnpalen en/of bomen in de openbare ruimte worden aangekleed met brei- en/of haakwerk. Ans Smolenaers beperkt zich vooralsnog tot het aankleden van objecten in het huishouden. 

 

Nummer 1543 is binnen

De maand februari begon goed voor het museum. Er kon weer een theepot aan de collectie worden toegevoegd. De theepot werd zo'n 15 jaar geleden als relatiegeschenk in Engeland gekocht door het installatiebedrijf H.Muller B.V. in Warmenhuizen. Dit bedrijf schonk de theepot aan de heer Niek van Duin, die toen een aannemersbedrijf had. De heer en mevrouw van Duin kwamen de theepot bij het opruimen van de zolder weer tegen. En bijna was de theepot in de container beland. Maar gelukkig vond mevrouw van Duin dat zonde en ging googlen om na te gaan of er iemand interesse in zou kunnen hebben. Dus kreeg het theepottenmuseum een paar weken geleden een mailtje of er interesse was. En toen besloten de heer en mevrouw van Duin de theepot niet op te sturen, maar hem gewoon even langs te brengen.

 

Het leukste uitje van Limburg 2014

De verkiezing is sinds 20 januari van start gegaan. Het theepottenmuseum heeft in de nominatieronde dit keer niet de toptien behaald. We doen dus niet mee met de verkiezing voor 2014. We wensen de wel genomineerde uitjes veel succes met het vergaren van de nodige stemmen. Moge de beste winnen!

 

 

Weer theepotten erbij

Vorige week kwam een heer een theepot brengen. Nee, niet een echte theepot, maar hij is wel leuk. Dus wordt er afgeweken van het principe dat er vloeistof uit geschonken moet kunnen worden, voordat een theepot een plaatsje krijgt in het museum. Voor deze maken we graag een uitzondering. Hij zou bijna kunnen dienen als mascotte voor het theepottenmuseum.

Mevrouw Boerdam uit Amsterdam kwam op de laatste dag van 2013 een bezoekje brengen aan het museum, samen met haar in België wonende zuster. Mevrouw Boerdam zocht een nieuwe theepot voor haar zuster, want die was kapot gegaan. Frits vond de gezochte theepot op Marktplaats en stuurde het linkje door. Zuster blij, mevrouw Boerdam blij, maar ook wij blij. mevrouw Boerdam had al een andere theepot gekocht, een dubbeldekker. Maar nu de gezochte theepot was gevonden had ze eigenlijk een theepot over en die heeft nu een prominente plaats gekregen in het museum.

De teller staat nu op 1542, de niet echte theepot niet meegerekend.

 

Nummer 1541

In Baexem werd enige tijd geleden een hobbymarkt gehouden. En zelfs daar kon een theepotje gescoord worden. Het is een klein theepotje een zogenaamd eenkopstheepotje.

Spannende tijd voor het theepottenmuseum

Voor de vierde keer organiseert het land van ANWB de verkiezing van het leukste uitje. In 2013 werd het theepottenmuseum uitgeroepen tot het leukste uitje van de provincie Limburg. Vele ANWB-leden hebben in de afgelopen maanden het theepottenmuseum bezocht en waren het er allemaal over eens dat het theepottenmuseum echt het leukste uitje van Limburg was. Het theepottenmuseum gaat dus weer mee doen met de verkiezing. Vanaf 1 december 2013 tot en met 2 januari 2014 kan er gestemd worden op het theepottenmuseum in de nominatieronde. Als het theepottenmuseum dan weer in de toptien voor Limburg eindigt dan volgt een tweede stemronde om uit te maken of het theepottenmuseum zich ook in 2014 als het leukste uitje van Limburg mag presenteren.

Helpt u mee om het theepottenmuseum eerst te nomineren? 

En nu op weg naar een nieuwe mijlpaal

Zaterdag 9 november kwam de heer Kool met zijn dochter en schoonzoon de verzameling theepotten van zijn vrouw brengen. In totaal meer dan 70 objecten, 9 theepotten werden er toegevoegd aan de museumcollectie. De andere theepotjes vonden we niet passen in de collectie of hadden we al, maar zien er wel ontzettend leuk uit. En zijn voor de liefhebbers in de museumshop te verkrijgen.

 

 De teller staat nu op 1540 theepotten, want er is een theepot uit de collectie gehaald. Die theepot stond dubbel in het museum.

Nu meer dan 1500 'gekke' theepotten

De laatste paar weken werd de collectie wederom uitgebreid. Eerst kwam mevrouw Reijnen uit Panningen een vijftiental huisjes theepotten brengen. Een aantal stonden al in het museum, maar er konden toch weer 7 theepotten aan de collectie worden toegevoegd.

 

En vervolgens reed Frits nog even naar Haarlem, want op 12 mei konden niet alle dozen met theepotten in de auto. Dus werden de resterende 5 dozen opgehaald. En thuis kwamen weer vele verrassingen uit de dozen. 29 Theepotten werden aan de collectie toegevoegd. 

 

En toen kwam ook nog een mevrouw uit Weert niet een maar twee theepotjes brengen. Tweedezelfde 

 

Nummer 1495

15 augustus werden we wederom verrast. Er werd ons een huisjestheepot aangeboden. En die hadden we nog niet. We zijn benieuwd wanneer we onze nieuwe mijlpaal van 1500 theepotten bereiken.

Nog eventjes en er staan 1500 theepotten in het museum

Het is inmiddels al weer enige tijd geleden. 2 juli j.l. schreef Mevrouw Braam uit Wehrheim Duitsland in het gastenboek Didi's Kannensammlung hat ein neues Zu Hause gefunden, um alle Besuchern viel Freude zu bereiten. In Gedanken Cornelia Bramm. De verzameling werd afgeleverd, elke theepot was apart verpakt. En de huiskamer van Saskia en Frits is meer dan een week opslag geweest voor alle pakketjes. Het uitpakken, fotograveren en plaatsen in het museum kon beginnen. Het waren in totaal 270 pakketjes, waarin meestal theepotten zaten, maar ook een aantal waterkannen en gekke flessen. het plaatsen van de ca 130 theepotten in het museum heeft voor nogal wat hoofdbrekens gezorgd. Er moest het een en ander verplaatst worden om toch alles op thema tentoon te stellen. Voor een groot deel is dat geslaagd, maar er moet nog wel wat veranderd worden.

 

 

 

Een kleine greep uit de nieuwe aanwinsten. 

Nog meer nieuwe theepotten

Deze theepotten waren al eerder in het museum te vinden, maar in de nieuwsberichten was daar nog geen aandacht aan besteed. En dat hoort natuurlijk wel als er theepotten geschonken worden door gulle gevers.

De gans werd geschonken door Mevrouw Fontijne uit Zeeland. Vrienden van Saskia en Frits haalden de theepot op en kwamen hem brengen. Mevrouw Kuilbaer verraste Saskia en Frits met de boomstronk met vogels. De ober zat ook nog in de verzameling uit Almere. De raceauto werd door vrienden gekocht in het Formule 1 winkeltje in de Kerkstraat in Zandvoort. Die theepot is toch ook wel bijzonder. Er zijn er maar 100 van gemaakt, de handtekening van de ontwerper staat eronder. En dit is nummer 5 van de 100, maar in de collectie zat al nummer 9 van de 100. Dus er zwerven nog maar 98 van deze theepotten over de hele wereld. En het huisje werd door de heer Bauer uit Duitsland aangeboden. 

Weer een verzameling naar het theepottenmuseum

Donderdag 30 mei werd het theepottenmuseum verrast. De familie Rossenberg uit Almere kwam samen met vrienden even langs. De heer Rossenberg meldde direct bij binnenkomst dat hij vier dozen theepotten in de auto had voor het theepottenmuseum. Eerst werd de auto uitgeladen. Daarna onder het genot van een kopje koffie/thee het uitwisselen van wetenswaardigheden over de collectie in de dozen. En natuurlijk meteen even kijken of er een theepot snel kon worden gevonden die aan de collectie kon worden toegevoegd. Dat lukte. Daarna het theepottenmuseum bewonderen. En mevrouw Rossenberg, het was haar verzameling, kreeg bijna weer zin om het verzaemelen van theepotten weer ter hand te nemen. Ze zag daar uiteindelijk vanaf en de theepotten bleven dus in het museum achter. De familie moest de terugreis naar Almere weer redelijk snel aanvaarden in verband met andere afspraken. Saskia en Frits gingen daarna direct aan het werk. Theepotten uitpakken, sorteren welke theepotten wel en niet al in het museum stonden. De theepotten voor het museum werden in de avonduren gefotografeerd. En daarna werd er een plekje in het museum voor gezocht. We konden het niet laten staan want de volgende dag zou er weer en grote groep komen. de telling staat nu op 1350. Dit zijn de nieuwe aanwinsten:

Het houdt niet op

Van de week kwam een mevrouw uit Weert een theepotje 

(piano)brengen.
 
Gekocht op een Brocantemarkt inFrankrijk. En gisteren werden door vrienden verrast. deze theepot had Frits al eens gezien dankzij een mailtje vanaf de verzamelaarsjaarbeurs in Utrecht. Frits gaf opdracht om de theepot te kopen, maar ja de theepot was inmiddels verkocht werd hem medegedeeld. Groot was dan ook de verrassing toen de theepot gisteren cadeau gegeven werd. En inmiddels hebben beide theepotten weer een fraai plaatsje in het museum gekregen.
Weer een theepot erbij, een heel bijzondere

Een kijker naar het programma bed and breakfast van omroep Max, mailde ons na de uitzending van 12 april waarin ook het theepottenmuseum werd getoond. Hij herinnerde zich dat hij ca 20 jaar geleden een theepot van Bouter keukentechniek had gekregen. Bij hem was de theepot gesneuveld, maar hij sprak kort daarna met een vertegenwoordiger van die firma. Die vertelde dat er nog wel een paar theepotten beschikbaar waren en dat Bouter een daarvan graag ter beschikking wilde stellen aan het museum als we daarin geïnteresseerd waren. En dat waren we natuurlijk, hebberig als we zijn. De theepot werd gisteren gebracht.

Er staan nu 1328 theepotten in het museum, want we hebben ook een drietal theepotten uit de kollektie gehaald. Die voldeden niet aan het criterium dat er vloeistof uitgeschonken kon worden 

Nu meer dan 1300 theepotten

Al enige tijd geleden waren we benaderd door mevrouw Viola Oosterveer uit Haarlem of we de verzameling theepotten van haar wilden overnemen. Er zouden er vast een aantal tussen zitten die we niet hadden. We moesten toch die dag in Amsterdam zijn voor een 50-jarig bruiloftsfeestje, dus na de rondvaart door de Amsterdamse grachten ging het op weg naar Haarlem. Het duurde even voordat we de stad uitwaren. Met een gemiddelde van ca 10 km per uur kwamen we eindelijk aan de rand van de stad en konden redelijk goed doorrijden naar Haarlem. Na enige omzwervingen, de navigatie is niet up to date, kwamen we aan op het adres. En vervolgens werd de berging opengedaan en konden we de auto gaan inladen. Met hulp van de driejarige dochter van  stonden binnen de kortste keren veel dozen met theepotten bij de auto. Maar ja, het is geen stationwagen dus uiteindelijk kon niet alles mee. We zullen dus nog een keertje die richting opgaan. Thuisgekomen, eerst gegeten en toen won de nieuwsgierigheid. Dozen uitpakken en kijken wat er in zit. De volgende dag geselecteerd de theepotten die we niet hebben/hadden. Het theepottenmuseum op zijn kop gooien om de nieuwe aanwinsten (48 ) allemaal een fraaie plek in het museum te geven.

Dit zijn de nieuwe aanwinsten:

Weer een theepot erbij

Donderdag 16 mei werd er wederom aandacht aan het theepottenmuseum gegeven op de TV. In het programma Lokalzeiten van de WDR werden beelden getoond van het theepottenmuseum. En er kwamen de volgende dag veel mensen uit Duitsland een bezoekje brengen aan het theepottenmuseum. Er kwamen ook diverse mailtjes binnen. Een van de heer Dieter Hämmerling, die een foto meestuurde van een fraaie raceauto als theepot. Hij vroeg of we de theepot hadden. Zo niet dan was het een cadeautje voor het museum. We hadden hem niet dus direct teruggemaild. De heer Hämmerling is de theepot zaterdag komen brengen. Hij raaktye vervolgens niet uitgekeken in het museum.

Bekende Nederlanders?

Vandaag Hemelvaartsdag, museum gesloten, vroeg op weg naar Ede om daar een klus in het huis van de zuster vasn Saskia te doen. De klus was vroeg in de middag geklaard. We hadden al aanplakbiljetten gezien van een kofferbakmarkt. Dus daar, voordat we de terugreis naar Swartbroek aanvaardden, toch maar even naar toe gegaan. Het was even zoeken, bijna waren zonder het Enka gebouw te vinden weert teruggegaan naar Swartbroek. uiteindelijk zaten we toch op de goede route. En de eerste gang was al raak. We begonnen de rij aan de rechterkant, maar Frits zag aan de overzijde theepotjes. Dus daar meteen op af. En ja hoor er was een theepot, waarvan Frits dacht die hebben we nog niet. De andere theepotjes waren minder interessant. Een hadden we al en de ander was niet gek genoeg. Maar het huis werd gekocht. Thuis meteen gecheckt of  we de theepot inderdaad niet hadden. En het klopte, nummer 1282 kon aan de collectie worden toegevoegd.En de verkoopster in Ede herinnerde zich ineens waar ze het gezicht van Frits van herkende. Frits verwees haar naar de site van het theepottenmuseum. En toen wist ze het ineens, ze zei:"ik heb u gezien op televisie". Dus ook in Ede zijn we bekend 

Op naar de 1300

 Het museum was zoals gebruikelijk niet open op zondag. Toch kwamen er verschillende mensen aan de deur. Toen we een  keer de deur uitgingen stond daar een doos met een briefje. De tekst luidde: Beste verzamelaars van het  theepottenmuseum.  De twee theepotten mag u hebben, misschien krijgen ze een plekje in uw collectie. Met vriendelijke  groet.  Mevrouw............. uit Weert.

 Nu we waren erg blij met een van de theepotten. De andere is een gewone, maar wel een heel mooie, die komt niet in de  collectie. Maar die ene theepot zie afbeelding die heeft direct een fraaie plaats gekregen in het museum. Frits moest wel  weer even schuiven maar het is gelukt.

 Nogmaals dank aan de geefster. 

Weer een nieuwe theepot

 Vandaag op stap geweest om een theepot te scoren op de vrijmarkt in Weert. En dat is niet gelukt, wel andere leuke dingen gekocht.

Maar afgelopen zondag was er kofferbakmarkt in Heijthuijsen en daar een theepot gevonden die wel aan de verzameling in het museum kon worden toegevoegd.

 

Nog meer nieuwe theepotten

 Een gestopte verzamelaarster benaderde het theepottenmuseum of we haar verzameling wilden overnemen. We hebben er drie uitgekozen, die een aanvulling leken op de verzameling. Een theepotje viel toch bij nader inzien af. Je kan er geen vloeistof uitschenken. Maar de kudde olifanten(theepotten) kon weer uitgebreid worden met een rose olifant. En ook een leuke gedekte tafel als minitheepotje werd aan de verzameling toegevoegd. Op marktplaats had frits een fraaie theepot gezien van een beafeater. Geboden en na wat onderhandelen werd de theepot opgestuurd. Maar sommige mensen kunnen echt niet inpakken. Denken dat je theepot kan versturen door hem in een doos te doen, geen papier dus deksel en theepot en alleen vier plastic tasjes rondom de theepot. De theepot heeft dus in zijn reis naar Swartbroek aardig door de doos heengedanst. En kwam dus helemaal in stukken aan. Ondanks dat Frits en Saskia eigenlijk alleen maar gave theepotten willen hebben, toch maar een poging gedaan de stukken aan elkaar te lijmen. Dat is redelijk gelukt, maar als er weer een gave theepot beschikbaar komt dan gaat deze theepot uit de verzameling.

Huidige stand: 1279 theepotten.

Weer een theepot

 Afgelopen 2e paasdag was er in Hunsel een rommelmarkt. Saskia en Frits op jacht naar 'gekke' theepotten. Ze vonden er geen, wel een paar leuke bekertjes met gezichten. Maar een van de mensen achter de tafels sprake hen aan. Ze hadden een theepot tussen de spullen gevonden en hadden die gelijk bestemd voor het theepottenmuseum. Een paar dagen later werd die gebracht. En de theepot kon aan de verzameling worden toegevoegd, want het was weer een ander huisje.

Zondag 7 april geopend

 

 

Het theepottenmuseum, het leukste uitje van Limburg 2013,

is in het hele museumweekend geopend.

 

Op zondag 7 april is het theepottenmuseum in Swartbroek geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Vanaf 7 april is er ook een nieuwe wisselexpositie te zien. Nelly Hartingsveld uit Roermond maakt mandala’s. Ze tekent ze, maar ze maakt ze ook van theezakjes. En die kunstwerken, want dat zijn het toch wel, zijn vanaf 7 april tot ca 1 oktober te bewonderen in het theepottenmuseum in Swartbroek. Nelly Hartingsveld zal zondag 7 april aanwezig zijn om te demonstreren hoe zij die mandala’s van theezakjes maakt.

 

En natuurlijk kunt u de verzameling ‘gekke’ theepotten zien, die in het museum staan opgesteld. Het zijn er inmiddels 1273. Geen gewone theepotten, maar ze stellen allemaal iets anders voor. Huisjes, poezen, olifanten ( een hele kudde), honden, Margareth Thatcher, golfspelers U kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een theepot van gemaakt.

 

Zondag 7 april geopend van 11.00 tot 17.00 uur

Reguliere openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

En op die dag kunt u ook nog de hobbymarkt in Swartbroek bezoeken die dezelfde openingstijden heeft.

Het verzamelen gaat natuurlijk gewoon door

Mevrouw Stienen uit Weert had Frits al enige weken gebeld dat ze een theepot voor het museum had. Die had ze weer gekregen van Mevrouw Tarno ook uit Weert waar ze regelmatig op bezoek komt. Eindelijk vond Frits even tijd tussen alle festiviteiten t.g.v. de uitverkieizing als leukste uitje van Limburg door om even langs te gaan om de theepotten op te halen. En inmiddels had mevrouw Stienen nog een theepot erbij gekregen en had ze zelf in een kringloopwinkel in België een theepot gekocht. Dus drie exemplaren kon Frits meenemen. Twee daarvan zaten nog niet in de verzameling dus is het totaal nu 1275 'gekke' theepotten.

 

 

 

Het leukste uitje van Limburg

 

Maandag 25 maart togen Saskia en Frits naar het hoofdkantoor van de ANWB in Den Haag.

We moesten geduld hebben. Limburg is de 12e provincie van Nederland. De spanning werd ook wel een beetje opgevoerd door de presentatrice. Eerst de top drie bekendmaken en daar zat het theepottenmuseum bij. En toen, het was echt waar. Het theepottenmuseum mag zich een jaar lang het leukste uitje van Limburg noemen.

 

 

Nu zijn het er al 1273

Het theepottenmuseum werd enige tijd geleden beanderd of we nog een verzameling theepotten wilden overnemen. En we mochten weer kiezen, dus kozen we voor de theepotten die we nog niet hadden. Gisteren werden ze gebracht en hebben direct een plaatsje in het museum gekregen.

Weer theepottenverzameling naar het museum

 Een aantal weken geleden werden Saskia en Frits benaderd door mevrouw Zwaan of we de verzameling van haar moeder ( mevrouw Broekhuijzen uit Hoorn) wilden overnemen. Foto's werden uitgewisseld en er werd een keuze gemaakt uit de verzameling, want er waren vele theepotten bij die al in het museum stonden. De overnameprijs werd bepaald en toen moesten de theepotten nog vanuit de kop van Noord-Holland naar Swartbroek komen. Zondag ging de heer Zwaan naar Nijmegen en Saskia en Frits gingen ook die kant op. En op het afgesproken tijdstip werden de theepotten van de ene auto in de andere geladen. Thuis aangekomen pakten Saskia en Frits de theepotten uit om de nieuwe aanwinsten te bekijken. En er waren weer fraaie exemplaren tussen. De nieuwe aanwinsten zorgden wel voor hoofdbrekens. Waar is nog een plaatsje in het museum? Frits moest aan het werk. Kasten werden erbij gemaakt en vervolgens werden vele theepotten op een andere plek neergezet. Nu staat bijna alles weer op thema. Dus voor de regelmatige bezoeker van het theepottenmuseum lijkt het alsof er heel veel nieuwe theepotten zijn bijgekomen, maar ze zijn alleen maar verplaatst en vallen daardoor meer of minder op. Kom maar kijken.

 

 

Nummer 1253

 Maandag werd er een theepot gevonden bij de kringloop in Roermond ( vh BisBis).

Nog een paar dagen

De verkiezing van het leukste uitje van nederland is bijna achter de rug. Tot 10 februari aanstaande kan er nog op het theepottenmuseum gestemd worden. En misschien eindigt het theepottenmuseum dan wel in de top drie van Limburg. Saskia en Frits kijken er naar uit om de uitslag van deze verkiezing te vernemen. 

De mijlpaal is bereikt, nee overschreden!

Ineens ging het snel. Duurde het even voordat de 1250 ste theepot aan de verzameling kon worden toegevoegd. Ineens werden er theepotten aangeboden en gevonden. Een mevrouw uit Ospel kocht op een rommelmarkt een theesetje in de vorm van een kerstman. Vol trots belde zij zondag op of we interesse hadden in dit theepotje. En dat hadden we want het leek erop dat we dit theesetje nog niet hadden. De volgende dag meteen naar Ospel om het theesetje te halen. En inderdaad hij kon aan de verzameling in het theepottenmuseum worden toegevoegd. Een medewerkster van de backoffice VVV had ook nog een theepot voor het theepottenmuseum. Zij had die al enige tijd geleden beloofd, maar Frits moest echt in de agenda plannen om de theepot op te halen. Vorige week was het zo ver. De toyshop was nog niet in de verzameling dus dat was nummer 1251. En gisteren werd er op de vrijmarkt in Brunssum ook nog een theeset in de vorm van een kerstman ( met twee bekers) gevonden en gekocht. En last but no least. De melitta stond al sinds januari in het museum. Hij wijkt echt af van al die 'gekke' theepotten. Dit is een gewone theepot, maar wel een bijzondere. In het museum staan ook modelletjes van deze theepot uit een 3-D printer. Dus nu is het een geheel. En bovendien dit model is zo beroemd omdat Disney dit model ook gebruikt in zijn tekenfilms.

 

 

Weer theepotten erbij

De mijlpaal van 1250 theepotten komt nu wel heel dichtbij. Op 6 oktober werd Frits verrast door een oud treinreiziger. Vele jaren reisden ze samen van Weert/Roermond naar Maastricht. Er was een reunie georganiseerd en Frits kreeg een cadeautje in de vorm van een 'gekke' theepot  voorstellende een vistas. En Saskia en Frits waren met vakantie in Italië de afgelopen twee weken. Het museum was gewoon open, want er waren waardige vervangers ingeschakeld om mensen in het museujm rond te leiden. In Amalfi, aan de Golf van Napels werd een theepot gevonden in de vorm van kameel. Die werd aangeschaft. De 1250 had volgemaakt kunnen worden als Saskia en Frits op capri ook een theepot in de vorm van Broccoli of een schelp hadden aangeschaft. Maar de prijs was te hoog.

 

 

Zie zo, thee

  Zie zo, thee

 

 in het theepottenmuseum in Swartbroek.

 

 

Zie zo, thee is het thema dat is uitgewerkt in een nieuwe wisselexpositie in het theepottenmuseum in Swartbroek. Saskia Lavell, bekend van haar glasgravures, heeft nu ook andere creatieve technieken gebruikt om het thema gestalte te geven. Er zijn nu o.a. schilderijtjes met 3-D voorstellingen, gebreide en gekantkloste theepotjes, maar ook geschilderde theepotten te zien in de wisselexpositie. Vanaf 1 november tot en met 1 april 2013 kunt u deze wisselexpositie in het theepottenmuseum bezoeken.

 

Naast deze wisselexpositie kunt u natuurlijk ook komen kijken naar de bijna 1250 ‘gekke’ theepotten. Een verzameling die ooit door de moeder van Saskia is begonnen, maar 25 jaar geleden door Saskia en Frits is overgenomen en verder uitgebreid. De volgende mijlpaal in de verzameling wordt binnenkort bereikt. Dan staan er 1250 verschillende ‘gekke’ theepotten in het museum.

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 12.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Vrij entree. Zie ook theepottenmuseum.nl 

 

 

 

Nog eventjes

Afgelopen weekend was weer een groot succes voor het theepottenmuseum.

Een echtpaar logerend op het Ijzeren man resort kwam glas brengen.

Dit glas dient om de theepotten te beschermen tegen grijpgrage handen.

Maar nu brachten ze ook nog theepotjes mee, die in de voortent stonden.

Van de vier theepotjes zijn er drie aan de verzameling toegevoegd.

De theepotjes stonden wel al in het museum maar in een andere kleur.

Frans Lavell, broer van Frits, kwam met een hele fraaie haan van het merk Jameson & Tailor GMBH  

Het totaal aantal is nu 1247

De nieuwe mijlpaal komt echt in zicht, nog zeven

Een theepotje uit Groningen. Gebracht door een echtpaar, die hier in de buurt met vakantie was.

Dit theepotje en twee andere waren vorig jaar overgebleven op een rommelmarkt van een vereniging. 

Het echtpaar heeft de drie theepotten meegenomen op vakantie om die bij ons aan te komen bieden.

Twee theepotjes zaten al in de collectie en staan dus in de museumshop.

Nog acht!!

En weer kan er een theepotje aan de verzameling worden toegevoegd.

De buren waren het afgelopen weekend in Engeland en namen een

theepotje mee dat ze tegenkwamen in een charity-shop.

Meteen gekeken of dit theepotje een aanvulling was en dat bleek zo te zijn.

Theepotje is in Taiwan geproduceerd.

 

Nu nog negen!!

Vorige week stond op marktplaats een fraaie disneytheepot. Frits kon de verleiding niet weerstaan en bracht een bod uit. Na wat onderhandelingen kwam de theepot gisteren binnen en heeft vandaag een plekje tussen al die andere disney-theepotten gekregen.

Reclame voor het theepottenmuseum

 Sinds 18 mei rijdt er in Nederland een auto met reclame voor het theepottenmuseum. Als u deze auto ziet dan zijn we dus in de buurt.

 

Nu nog 10

De postbode kwam net langs met een pakketje. Vol verwachting opengemaakt en ja hoor er zat een theepot in. Een heel fraaie, toegestuurd door een mevrouw uit Oosterhout, die een paar weken geleden langs kwam met foto's van haar verzameling theepotten. Op een van de foto's stond een theepot die we nog niet hadden en daar hadden we wel interesse in. We moesten even geduld hebben, want er moesten vele dozen uitgepakt worden om de juiste theepot te vinden. En vandaag kwam die dus binnen. 

 

Nog 11 en dan is een nieuwe mijlpaal bereikt

 Afgelopen weekend bezochten we Art Nocturne in Knokke, overnachten in Aardenburg en ook een bezoek gebracht aan Brugge. En in Brugge staat het Brugs Theehuis. En als je daar naar binnenstapt dan is het onmogelijk om zonder een aankoop van een theepot naar buiten te gaan. De keus was groot en dus moesten we toch kiezen. Uiteindelijk slaagden we daarin. Dit zijn onze nieuwe aanwinsten. Het totaal staat nu op 1239, want we vonden ook nog een theepotje op een rommelmarkt op onze route van Knokke naar Overzande, waar ook een theepottenmuseum gevestigd is.

 

Dit zijn onze nieuwe aanwinsten, die er voor zorgden dat er weer flink geschoven moest worden in het museum:

 

 

Weer een fraaie theepot erbij!

Op marktplaats werd een fraaie theepot aangeboden. Na wat onderhandelingen over de prijs kon de theepot aan de verzameling toegevoegd worden en staat nu te pronken in het museum.  De vele bezoekers aan het museum de afgelopen twee weken kwamen echt overal vandaan. Friesland, Groningen, Zuid-Holland en Noord Holland en Noord Brabant waren vertegenwoordigd onder de bezoekers.

 

 

Nog even en dan zijn het er echt 1250

Eerste pinksterdag op weg naar Kerkrade. Frits had via marktplaats weer theepotjes gevonden. In totaal zes theepotjes konden aan de verzameling worden toegevoegd. op de terugweg toch nog maar even naar de kofferbakmarkt in Heijthuijsen. En ook daar werden theepotjes aangeschaft die nog niet tot de verzameling behoorden. En vorige week kwam een familie haar jaarlijkse familiedag vieren. De organisatrice had al twee jaar eerder een theepotje op een rommelmarkt gekocht om die dan aan ons als cadeautje te geven tijdens de familiedag. En ook die theepot kwam nog niet in de verzameling voor. Het theesetje in de vorm van een klok stond al lange tijd in het museum, maar was nog niet geregistreerd. De teller staat nu op 1233 theepotten.

 

Weer nieuwe theepotten!

 De afgelopen tijd werd de verzameling weer uitgebreid. Een echtpaar kwam een hele doos theepotten brengen. En daaruit konden weer twee theepotjes aan de collectie worden toegevoegd. Een huisje en een vogel. En Frits ging op theepottenjacht tijdens de vrijmarkt op koninginnedag. En thuisgekomen waren het drie theepotten die aan de verzameling konden worden toegevoegd. En dat was boven verwachting want Frits dacht dat er maar een theepot aan de verzameling kon worden toegevoegd. Maar goed kijken en toen bleek er weer een poezentheepot aan de verzameling worden toegevoegd. Die poezentheepot kocht Frits van een jongedame, die de theepotjes van haar oma had gekregen voor de verkoop. Frits kocht er twee, maar een had hij al. Verder een olifantentheepot, Frits dacht dat hij die al had, maar deze was een stuk kleiner dan het exemplaar dat al in de collectie zat. En er was nog een klein theepotje in de vorm van een huisje, dat ook aan de collectie kon worden toegevoegd. En toen was de verrassing nog niet compleet, want de buren waren naar Engeland geweest en kochten daar een theepot in de vorm van een koets in een charitywinkel. En ook marktplaats zorgde er weer voor dat er een Ephila theepot aan de verzameling kon worden toegevoegd. En er kwam een mevoruw met haar kleindochter het museum bezoeken. En zij nam de blauwe olifant mee.

Op weg naar nummer 1250

Het kijken op ebay en op marktplaats heeft weer resultaat opgeleverd.

Op Ebay.co.uk werd een fraai leuk theepotje gevonden met vijf verschillende gezichten daarop. Zoiets dergelijks was er al in het museum, dus is dit weer fraaie aanvulling op de collectie.

Op Ebay.nl werd een kip in een mand gevonden. En op tweede paasdag werd in Swalmen op de vlooienmarkt een fraaie eend gevonden. Er was twijfel of die al niet in de verzameling zat. Maar toch maar meegenomen en thuis bleek dat de kleur van handvat in ieder geval anders is als van het exemplaar in het museum. En er werd ook nog een fraaie theepot aangeschaft van een beertje, gemaakt door Tony Wood (Staffordshire Engeland). En ja als zoveel theepotten hebt dan begin je te twijfelen als je een setje mexicaantjes ziet in de vorm van een theepot, suikerpot en melkkan. We wisten dat we al zo'n set hadden, maar we dachten dat deze er toch iets anders uitzagen. Thuis bleek dat ze hetzelfde waren, dus dat setje gaat weer in de verkoop. En zaterdag werden we verrast door een mevrouw, die een theepotje in de vorm van een pompoen te koop kwam aanbieden. Het theepotje is gemaakt in Australië.

De laatste aanwinsten

 In de periode januari tot nu zijn er diverse theepotten bijgekomen. Nu staat het aantal op 1210 theepotten. Mevrouw Klein uit Heerde schonk een olifantentheepot uit haar verzameling aan het theepottenmuseum. Mevrouw Bours uit Grubbenvorst schonk een hele doos theepotten, waardoor er weer 4 aan de verzameling van het museum konden worden toegevoegd. En Saskia en Frits vonden in een serviezenwinkel in 's-Hertogenbosch bijna een hele dierentuin in theepotten. En last but not least werd er op een rommelmarkt ook nog een poezentheepot gevonden. Saskia en frits waren zelf verbaasd toen ze thuis moesten constateren dat ze die theepot toch echt niet hadden. Het kopje is anders, de strik is anders en de kleur is anders.

Dagje uit in Swartbroek

 

Nu meer dan 1200 ‘gekke’ theepotten

in het theepottenmuseum in Swartbroek

 

De verzamelwoede van Frits Lavell is nog niet geëindigd. Inmiddels staan er 1210 theepotten in het theepottenmuseum aan het St. Cornelisplein 2 te Swartbroek. En nog steeds wordt er gekeken naar aanvullingen op de collectie. Zo werden Saskia en Frits verrast met een schenking van mevrouw Bours uit Grubbenvorst van een hele doos theepotten. En theepottenverzamelaarster mevrouw Klein uit het Gelderse Heerde was zo enthousiast na haar bezoek aan het theepottenmuseum dat zij Saskia en Frits uitnodigde thuis naar haar collectie theepotten te komen kijken. En Saskia en Frits mochten zo waar een theepot uit die collectie toevoegen aan de collectie van het theepottenmuseum.

 

Zondag 1 april dagje uit in Swartbroek

 

Op zondag 1 april is er veel te beleven in het bijna leukste dorp van Limburg. De schutterij organiseert in het Schutterslokaal voor de tweede keer een hobbytafelverkoop. En ter gelegenheid daarvan opent het theepottenmuseum in Swartbroek ook op die zondag haar deuren van 11.00 tot 17.00 uur.

 

Wisselexpositie

 

Op die dag begint ook de eerste wisselexpositie in het theepottenmuseum. U kunt nu naast de permanente expositie van ‘gekke’ theepotten, die nog steeds uitgebreid wordt, ook een expositie van meer dan 100 herinneringstegels  in de vernieuwde koffiehoek bewonderen. Deze wisselexpositie duurt tot 1  oktober 2012.

 

Museumweekend 14 en 15 april 2012

 

Het theepottenmuseum is ook tijdens het museumweekend op zondag 15 april geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

 

Reguliere openingstijden

 

Dinsdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur

Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur

 

Vrij entree

 

St Cornelisplein 2

6005 PD Swartbroek

tel 0495-552285

http://theepottenmuseum.nl

 

Van Oudekerk aan de Amstel naar Swartbroek

Loop je te wandelen van een Nieuwjaarsreceptie naar de parkeerplaats van de auto. Loop je langs een bloemenwinkel in de Dorpsstraat en wat staat daar in de etalage. Juist een unieke theepot. Echt kunst, biscuit porcelein in een vitrinekast. Ondanks de zondag was er leven in de winkel, de deur zat op slot. Wij ( Saskia en Frits) kloppen op de winkelruit en jawel hoor de winkeldeur werd opengedaan. De theepot was te koop voor een formidabele prijs, daar schrokken we toch wel van. Maar toen het bedrag met 20% werd verlaagd waren we overstag. En nu is dit unieke exemplaar in het theepottenmuseum in Swartbroek te bewonderen.

 

Nu 1200 'gekke' theepotten in Swartbroek

 De afgelopen weken zijn er weer diverse fraaie theepotten bijgekomen. Tijdens een weekendje weg werd de vlooienmarkt in de Amsterdamse Ijhallen bezocht. En aan het eind van de middag kon de stand opgemaakt worden. De nieuwste aanwinsten werden in de bungalow uitgepakt. In totaal waren zeven theepotten aangeschaft. Echter bij een kraam weas men vergeten de deksel mee in  te pakken dus die viel al af om aan de collectie van het museum toegevoegd te worden. Bij thuiskomst in Swartbroek werd nog even nagekeken welke theepotten dubbel aangeschaft waren. De volgende theepotten konden aan de verzameling worden toegevoegd:

 

Weer een nieuwe theepot

 

 

 

Vorige week kwam er een pakket uit Duitsland. Frits had op Ebay.be een theepot gevonden en de veiling gewonnen. Frits heeft er wel bij de verkoper op aangedrongen dat hij de theepot goed moest inpakken. En dat heeft hij gedaan. Het was een groot pakket, maar de theepot was ook groot. Bijna 40 cm hoog is de theepot, dus staat die in het museum op de vitrinekast in plaats van erin. Het is waarschijnlijk een heel oude, maar daar moet nog nader onderzoek naar gedaan worden. Weet u soms iets over deze theepot te vertellen? 

Weer verzameling naar theepottenmuseum in Swartbroek

Mevrouw Thea Nijs uit Venlo benaderde Saskia en Frits of zij haar verzameling van huisjestheepotten wilden overnemen. De verzameling stond al enige tijd in opslag en dat vond mevrouw Nijs zonde. Zij is haar verzameling ongeveer 20 jaar geleden begonnen met de aankoop van een huisjestheepot van de serie The village. Daarna zijn nog vele theepotten aangeschaft meestal tijdens de vakanties in Engeland. Het zijn allemaal huisjestheepotten, maar wel heel mooi gedetailleerd. Zie de foto's:

Weer een nieuwe theepot

Het museum was de afgelopen week gesloten. Saskia en Frits hielden vakantie in Budapest. En uiteraard gingen ze op jacht naar een 'gekke' theepot. Vele souvenirswinkels werden ingegaan, maar de hoop op een nieuwe aanwinst was bijna vervlogen toen in een groot winkelcentrum in Budapest in een woonaccessoirewinkel toch nog een theepot gevonden werd. Weliswaar waarschijnlijk niet van Hongaarse makelij, maar van Italiaanse werd de volgende theepot gevonden.

 

Theepottenmuseum in Swartbroek trekt vele bezoekers

De vakantieperiode is voorbij. En het leek leuk om eens de stand op te maken van het aantal bezoekers sinds de open dag op 3 april 2011. Saskia en Frits hebben niet vanaf 3 april bijgehouden hoeveel bezoekers zijn binnengekomen. Vanaf half juni werd aan iedere bezoeker gevraagd  waar ze woonachtig waren en werd het aantal bezoekers geteld. Inclusief alle groepen die vanaf 3 april op afspraak het museum zijn komen bezoeken hebben inmiddels al meer 1127 bezoekers het theepottenmuseum bezocht. De bezoekers kwamen uit alle windstreken, maar ook uit verschillende landen, waaronder Duitsland, Australië, Oekraïne en Engeland.

En soms nemen bezoekers een hele lange reis voor lief om speciaal naar het theepottenmuseum te komen. Er was een mevrouw, die vanuit Purmerend met trein en bus een bezoek bracht aan het museum. En ze had beslist geen spijt ervan al die moeite daarvoor gedaan te hebben.

 

 

De verzameling groeit maar door

In de afgelopen periode zijn er weer diverse theepotjes aan de verzameling toegevoegd. Ze werden gevonden op rommelmarkten, op ebay en op marktplaats. Het verzenden naar het theepottenmuseum ging niet altijd even goed. Kwam de hand theepot helemaal gaaf uit China aan, Mr Blobby uit Engeland kwam met een gebroken been aan. Het is voor zover mogelijk gelijmd, maar zodra er weer een mogelijkheid zich aandoet om een gaaf exemplaar aan te schaffen dan zal dat worden gedaan

.

Weer een uitbreiding van de collectie

De verzameling blijft zich uitbreiden. Via Marktplaats werd weer een theepot aangeschaft.

Het is een heel fraaie uit de Disney-collectie

 

 

De verzameling blijft groeien

Er zijn weer twee nieuwe aanwinsten aan de collectie toegevoegd. Vrienden waren in Engeland en ontdekten daar een theepottenwinkel. Ze mailden welke theepotjes zij voor ons mee moesten nemen. Het werd een fraaie locomotief. Alleen die bleek alleen in de eenkopsuitvoering op voorraad te zijn. Dus die staat nu te pronken tussen de andere treinen.

 

En ook vonden ze in een secondhandshop nog een fraaie kikkertheepot.

 

 

Nieuwe website geopend

De nieuwe website van het Theepottenmuseum is online. 

En nu helemaal bijgewerkt.