Wilt u een reactie geven teken dan hieronder het gastenboek. Heeft u een vraag stuur dan een mailbericht naar Frits@theepottenmuseum.nl.

Er zijn natuurlijk ook reacties in het gastenboek in het museum geschreven. Wilt u daar kennis van nemen klik dan hier.

Teken het gastenboek

Patrick
03-12-2012, 11:44:14
Via een flyer die ik vond in eetcafé De Stoep in Meijel op de site uitgekomen. Goede site! Wij komen zeker een keer i.c.m. wandeling langs Tungelroyse beek.
Groeten uit Panningen
slaapshopper
04-10-2012, 07:03:45
Wat een geinige site is dit.

Groetjes slaapshopper
sjaakie A
28-09-2012, 10:47:47
ik vind het superleuke theepotjes, kun je er ook kopen? met super duper groeten sjaak afhaak
Ja, hoor Er zijn ook theepotjes te koop in de museumshop. Het zijn dan theepotten, die ik dubbel heb of die niet in de verzameling thuishoren
Suzanne
15-09-2012, 22:46:26
Per toeval kwam ik op jullie site terecht. Ziet er heel leuk uit!
Ik wil best een keer komen kijken in jullie museum eigenlijk. Ik kom regelmatig in Weert, dus als ik eens in de buurt ben, dan kom wel een keer aanwaaien.

Groetjes,

Suus
Guido Theuns
07-09-2012, 20:28:08
Beste Frits en Saskia,

Mijn vrouw en ik zijn afgelopen woensdag bij jullie in het museum geweest en waren zeer onder de indruk van de collectie, de leuke verhalen en jullie vriendelijke ontvangst (nog bedankt voor de thee!). Zoals ik verteld heb, verzamel ik zelf ook (nog zeer bescheiden), maar het lijkt me leuk om contact te houden over mogelijke goede deals en andere info rond theepotten.
Succes met jullie museum en tot ziens! Groeten uit Tricht!
Inderdaad lijkt het ons leuk contact te houden. En als we weer iemand in het museum krijgen die een verzameling komt aanbieden dan zullen we aan jullie denken
Sanne
03-09-2012, 22:20:28
Ook wij zijn afgelopen maand mei in het museum geweest. Het is een erg leuke collectie.

Bedankt voor de leuke dag.

Gr Sanne
Dames janssen en beckers
09-05-2012, 13:51:22
Hebben afgelope zondag 6 mei 2012 weer volop genoten van de verzameling. Hadden tevens ook een workshop en hebben we leren graveren.Heel leuk om te doen. We hebben volop genoten v.d.gastvrijheid incl de lunch.
Wij zijn nu voor de 4e keer geweest en nu waren wij met onze club;Vrouwennetwerk uit Geldrop.
Komen beslist nog een keertje terug. Heel veel succes en ik volg jullie website.
A.HOEVE
20-04-2012, 10:39:44
WAT EEN LEUKE THEE POTTEN OM JALOERS OP TE WORDEN IK KOM EEN KEERTJE LANGS BEN OP DE JAAR BEURS GEWEEST EN 2 THEEPOTTE GEVONDEN GRANNIE
Fleur
18-10-2011, 13:52:46
Ik houd mijn spreekbeurt over thee. Daarvoor heb ik afgelopen zomervakantie het theepottenmuseum bezocht.

Thee
Waar komt thee vandaan?
Thee komt oorspronkelijk uit China maar thee kan ook uit Indonesië en India komen, omdat het daar lekker warm en heuvelachtig is. In Nederland is het te koud en hebben we geen bergen. Hoe hoger de theeplant groeit, hoe lekkerder de smaak is.

Wat is thee?
Thee wordt gemaakt van theeplanten die groeien op plantages .een plantage is een stuk grond met veel thee planten bij elkaar
Een theeplant is een struik of een lage boom met donkergroene bladeren en witte bloemen. Als een plant 4 of 5 jaar oud is, kunnen de theeblaadjes geplukt worden. Alleen de bovenste, want die smaken het lekkerst

Een theeplukker heeft een mand op haar rug en hij heeft een hoed op voor de zon of een doek.
In de fabriek worden de theeblaadjes op een rooster gelegd. door de warmte worden ze slap. tussen twee platen worden de blaadjes stukgedraaid. Daarna worden ze gedroogd, waardoor ze zwart worden. De blaadjes worden uitgezocht. Grote bij de grote en kleine bij de kleine.

Soorten thee
Je kunt thee kopen in een theezakje of losse thee. Er zijn heel veel smaken. in vruchtenthee zitten stukjes fruit, bijvoorbeeld kersenthee. In bloementhee zitten bloemblaadjes, bijvoorbeeld kamillethee. En soms wordt thee gemaakt van planten, bloemen, bessen en/of zaden. Dat heet dan kruidenthee. Er zitten geen blaadjes van de theeplant in. Bijv rooibosthee.

Thee proevers
Een theemelange (theemengsel) moet altijd hetzelfde smaken. Daarvoor zorgen de theeproevers. Zij kunnen heel goed proeven met een zilveren lepel. Soms wel 300 soorten thee per dag. Ze slurpen van de lepel en spugen het weer uit. Zo zorgen zij dat bijvoorbeeld elk theedoosje Earl Grey hetzelfde smaakt.

Af sluiting thee zelf poefen
Nu laat ik jullie thee proeven. Kun je het raden wat het is? Het is muntthee wat ze vooral veel in Marokko drinken. De andere thee is Earl Grey.

Thee potten museum
Een thee potte museum is een museum met thee potten en waar ik ben ge weest was hat de meneer 1100 theepotten en er was een aap die was in 1700 ge maakt
En hij was 1000 euro. Wij waren er veel te vroeg, maar die meneer deed toch de deur voor ons open. Ook kocht ik een mooie theepot.

Van fleur van Leijen, groep 5
Loesje
27-09-2011, 22:25:10
Ik kwam per toeval op jullie site en ben erg onder de indruk van jullie brede collectie theepotten. Vind het namelijk zelf ook leuk om theepotten te verzamelen. Leuke site en boeienden (en grappige) ontstaansgeschiedenis.
Leo den Hertog
30-07-2011, 10:33:06
Hallo Frits,

Heel mooie site.

groetjes
Leo en Els
Bijtje
27-07-2011, 15:23:18
De site is mooi geworden, Proficiat
Olav
26-07-2011, 10:18:44
Gefeliciteerd met je nieuwe website!
<< Vorige pagina
21-33 van de 33